Összefoglaló – 2022. Dunakeszi Repülőnap

Írta: MALÉV RK

2022.06.14.

Idén is megrendezésre került a Dunakeszi Repülőnap, ahol jobbnál jobb statikus és dinamikus bemutatókat tekinthetett meg a közönség.

Egy egész hétvégére elegendő programmal indult az idei airshow, megtekinthettük Bessenyei Péter, Veres Zoltán, Vári Gyula, Imre Lujó és Hársfalvi Pál műrepülő bemutatóit. A szünetekben bárki megtapasztalhatta a motoros és a vitorlázórepülés szépségeit, valamint a legbátrabbak Vári Gyulával és Yak-52-es gépével bátorságpróbán vehettek részt.

Természetesen a Goldtimer Alapítvány is részt vett 4 korhű állapotban megőrzött és felújított repülőgépével, az emblematikus Li-2 mellett olyan történelmi gépmadarak emelkedtek a levegőbe, mint a Kánya, Po-2-es vagy a Gerle.

A Magyar Honvédség H145M típusú helikoptereit figyelhettük meg akció közben egy elfogást szimulálva.

Nagy Tibor jóvoltából készültünk egy fényképes összefoglalóval is.

Találkozunk jövőre!

További hírek…

A Repülés Éjszakája 2023

A Repülés Éjszakája 2023

Kedves Repülőbarátunk! Ismét megrendezésre kerül a Repülés Éjszakája. A jegyek már kaphatók: https://forms.gle/ALDa1AaXynX7iDZQ6A jegyrendelés leadása után a megadott email címre díjbekérőt küldünk, amely befizetése után visszaigazoló emailt küldünk. A belépőjegy...

ÖSSZEFOGLALÓ: 2022

ÖSSZEFOGLALÓ: 2022

„Navigare necessere est” -„Hajózni kell”, tartja a szállóige. Ez a repülésre legalább annyira vonatkozik, mint a hajózásra, különösen a 2022-es évben. Sok tényező nehezítette idén a repüléseinket, de a drasztikus olajáringadozás, koronavírusjárvány és veszélyhelyzet...