Összefoglaló – 2022. Dunakeszi Repülőnap

Írta: MALÉV RK

2022.06.14.

Idén is megrendezésre került a Dunakeszi Repülőnap, ahol jobbnál jobb statikus és dinamikus bemutatókat tekinthetett meg a közönség.

Egy egész hétvégére elegendő programmal indult az idei airshow, megtekinthettük Bessenyei Péter, Veres Zoltán, Vári Gyula, Imre Lujó és Hársfalvi Pál műrepülő bemutatóit. A szünetekben bárki megtapasztalhatta a motoros és a vitorlázórepülés szépségeit, valamint a legbátrabbak Vári Gyulával és Yak-52-es gépével bátorságpróbán vehettek részt.

Természetesen a Goldtimer Alapítvány is részt vett 4 korhű állapotban megőrzött és felújított repülőgépével, az emblematikus Li-2 mellett olyan történelmi gépmadarak emelkedtek a levegőbe, mint a Kánya, Po-2-es vagy a Gerle.

A Magyar Honvédség H145M típusú helikoptereit figyelhettük meg akció közben egy elfogást szimulálva.

Nagy Tibor jóvoltából készültünk egy fényképes összefoglalóval is.

Találkozunk jövőre!

További hírek…

Malév Repülőklub Retrotalálkozó

Tisztelt klubtársaim! Ismét szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy október 7-én Malév Repülőklub napot tartunk. Mindenkit szerettettel várunk, aki valaha tagja volt szeretett klubunknak. Előzetes jelentkezés lehetséges Georgopoulos Theodorosnál “Todinál” telefonon...

VIDEÓ! – JB Macedóniában

VIDEÓ! – JB Macedóniában

https://www.youtube.com/watch?v=7g8j6_G2KUw Pár napja körülnéztem Krusevo környékén Vitorlával is. Noha 5 versenyt repültem ott végig sárkánnyal, óriási élményt adott vitorlával. Ott ez a sport teljesen ismeretlen, nem repülnek kisgépek, vitorlák az országban, nincs...